عمل قابیل

عمل قابیل

ناشر: انتشارات پارسه

نویسنده: ماسیمو رکالکاتی

مترجم: شهاب الدین عباسی

شابک: 9786002539113

1٬250٬000 ریال

درباره این کتاب

ماسیمو رکالکاتی در کتاب «عمل قابیل» با تحلیل روان‌شناختی داستان هابیل و قابیل از «کتاب مقدس» قتل هابیل به‌دست برادرش، قابیل، را تجسمی از نفرت و خشونتی ریشه‌دوانده در نهاد بشر می‌بیند؛ نفرت و خشونتی که، چنانکه رکالکاتی در کتاب «عمل قابیل» استدلال می‌کند، قدمتی هزاران‌ساله دارد و بنابراین هر انسانی یک قابیل را در نهاد خود دارد و باید این واقعیت را بپذیرد تا مواجهه‌ای درست با مسئلۀ خشونت داشته باشد.
آن‌چه در کتاب «عمل قابیل» به‌عنوان ریشۀ روانشناختی خشونت و نفرت و نفی دیگری بیش از هر چیز دیگر بر آن تأکید می‌شود میل انسان به رسیدن به کمال مطلق است. به‌اعتقاد رکالکاتی در کتاب «عمل قابیل» چنین میلی انسان‌ها را دربرابر هم قرار می‌دهد چون هرکس دیگری را تهدیدی برای رسیدن خود به کمال مطلق می‌بیند.
کتاب «عمل قابیل» کتابی علیه خشونت و مدافع همبستگی میان انسان‌هاست؛ کتابی که درس بزرگ قابیل برای جوامع بشری را این می‌داند که کمال واقعی تنها در گرو همبستگی و همدلی با دیگران است.
البته رکالکاتی در کتاب «عمل قابیل» معتقد است که شقاوت ریشه‌ای بس عمیق‌تر و قدمتی بس بیشتر از عشق در نهاد بشر دارد و عشق درواقع ماحصلِ شقاوت است، یعنی در آغاز شقاوت بوده است و از پسِ آن و در واکنش به آن است که عشق پیدا شده است. رکالکاتی این نظریه را با اتکا به قدیمی‌تر بودن عمل قابیل، یعنی برادرکُشی، و تأخرِ دعوت به عشق‌ورزیدن به همسایه و دوست‌داشتن دیگری در «کتاب مقدس» تبیین می‌کند.
کتاب «عمل قابیل» میل جاه‌طلبانۀ انسان به خدا شدن را عامل خشونت نسبت به دیگری می‌داند و عمل قابیل را هم بر همین اساس تفسیر می‌کند.
در کتاب «عمل قابیل» از این موضوع سخن می‌رود که میل انسان به یکی‌شدن با خدا میلی گمراه‌کننده و مغایر با قانون الهی است و همین میل است که انسان را به نفی دیگری می‌کشاند و خشونت و نفرت را در او می‌پروراند. این خشونت و نفرت اما، چنانکه در کتاب «عمل قابیل» استدلال شده، میلی قدیمی و ریشه‌دار در نهاد بشر است و انسان از دیرباز با آن درگیر بوده است. نویسنده در کتاب «عمل قابیل» توضیح می‌دهد که این میل ریشه در ترس‌ از دیگری دارد؛ ترس از اینکه دیگری تهدیدی باشد علیه کمالِ مطلقی که هر فرد، متوهمانه، در پی رسیدن به آن است درحالی‌که چنین کمالی برای آدمی دست‌یافتنی نیست و کمالِ انسانی در این است که انسان حضور دیگری را درک کند و این حضور را به رسمیت بشناسد و همزیستی و همدلی و تعامل با دیگران را جایگزین نفرت و خشونت کند.
کتاب «عمل قابیل» به ما می‌گوید که، به‌عنوان انسان، نقص و کاستی را در وجود خود بپذیریم و متوهمانه در پی کمال مطلق و یکی‌شدن با خدا نباشیم چراکه چنین توهمی راه به خشونت و نفرت می‌برد درحالی‌که پذیرش نقص باعث می‌شود انسانی‌تر و مهربان‌تر با دیگران برخورد کنیم و جهانی مبتنی بر عشق و صلح و همزیستی بسازیم.
کتاب «عمل قابیل» حاوی این آموزۀ مهم است که هیچ انسانی به‌تنهایی نمی‌تواند کامل باشد و تلاش انسان‌ها برای اینکه دیگری را، با این دید که مزاحمی در راه کامل‌شدن و خودبسندگی آن‌هاست، از سر راه بردارند تلاشی برآمده از یک توهم بزرگ درباب خودبسندگی و کمال فردی است؛ چیزی که عملاً وجود ندارد و تحقق آن ناممکن است اگرچه میل به آن از کهن‌ترین اعصار در انسان ریشه دوانده و همین میل قتل هابیل به‌دست قابیل را رقم زده است.
در کتاب «عمل قابیل» با تحلیلی روانشناختی از نفرت و خشونت و میل به نفی دیگری مواجهیم. نویسنده در این کتاب از منشاء روانشناختی چنین میلی پرده برمی‌دارد و نشان می‌دهد که این میل در وجود همۀ ما انسان‌ها نهفته است اما این میلِ برآمده از خودشیفتگی باید به‌شیوه‌ای معقول مهار شود و جای خود را به پذیرش نقص و کاستی و ضرورت پیوند با دیگران بدهد چنانکه، بنا به تفسیری که رکالکاتی در کتاب «عمل قابیل» از داستان هابیل و قابیل ارائه می‌دهد، قابیل هم پس از قتل برادر مجبور شد پیوندی تازه با دیگران را جایگزین آن خشونت و نفرتی بکند که او را به کشتن برادر کشاند.
کتاب «عمل قابیل» به ما می‌گوید که کاستی و فقدان عواملی هستند که انسان‌ها را با یکدیگر پیوند می‌دهند و برای شکستن چرخۀ خشونت و نفرت و شقاوت و کشتار و ویرانگری باید این کاستی و فقدان را پذیرفت و آن را جایگزین خودشیفتگی و دیگری‌ستیزیِ ناشی از توهم کمال مطلق کرد.
کتاب «عمل قابیل» از مقدمه و دوازده فصل تشکیل شده است.
فصل‌های دوازده‌گانۀ کتاب «عمل قابیل» عبارتند از: «در آغاز قابیل بود»، «آفرینش»، «قانون‌شکنی»، «خدا شدن: وعدۀ مار حسود»، «برهنگی آشکار شد»، «قانون خدا»، «تخطی دوم: خشونت و حسادت»، «متجاوز: قابیل و نارسیس»، «انتخاب خدا»، «شیفتگی نفرت»، «برادری، سوگواری و مسئولیت» و «میراث قابیل».

مشخصات عمومی

شابک: 9786002539113
دسته بندی: عمومی
موضوع اصلی: روانشناسی
موضوع فرعی: عمومی
نوبت چاپ: 1
وزن: 121 گرم

سایر مشخصات

سال انتشار: 1402
نگارش: تألیف
زبان: فارسی
قطع: رقعی
نوع جلد: شومیز
تعداد صفحه: 120

پیشنهاد ما

من خوبم تو خوبی

ناشر: انتشارات نامک


2٬750٬000 ریال

آن قدر هوشمند هستیم که هوشمندی جانوران را درک کنیم ؟

ناشر: انتشارات پارسه


3٬650٬000 ریال

طراحی ذهن اصول روان معماری

ناشر: انتشارات پارسه


3٬150٬000 ریال

گندزدایی از مغز

ناشر: انتشارات پارسه


2٬550٬000 ریال

قدرت

ناشر: لیوسا


2٬700٬000 ریال

دگرگونی عشق و صمیمیت

ناشر: انتشارات پارسه


2٬500٬000 ریال

ذهن درستکار

ناشر: انتشارات نوین


4٬000٬000 ریال

بهانه ها را رها کنیم

ناشر: انتشارات پارسه


2٬900٬000 ریال

هوگه

ناشر: انتشارات پیک آوین


230٬000 ریال

سرسختی : قدرت اشتیاق و پشتکار

ناشر: انتشارات نوین


3٬200٬000 ریال

فراتر از نظم

ناشر: انتشارات نوین


3٬300٬000 ریال

زایش ذهن

ناشر: انتشارات پارسه


2٬950٬000 ریال

صفر به یک

ناشر: انتشارات نوین


1٬990٬000 ریال

دژ درون : فلسفه رواقی برای زیستن در دنیای بی قرار

ناشر: انتشارات پارسه


2٬200٬000 ریال

گستره

ناشر: انتشارات نوین

2٬200٬000 ریال
1٬870٬000 ریال

بی حد و مرز

ناشر: انتشارات نوین


2٬200٬000 ریال

30 ثانیه روانشناسی

ناشر: انتشارات پارسه


1٬950٬000 ریال

تاریخ امید بخش نوع بشر

ناشر: انتشارات پارسه


4٬550٬000 ریال

چرا گورخرها زخم معده نمی گیرند

ناشر: انتشارات نوین


4٬450٬000 ریال

هوش یار

ناشر: انتشارات نوین


2٬350٬000 ریال

ذهن توسعه یافته : قدرت تفکر خارج از چارچوب مغز

ناشر: انتشارات نوین


2٬500٬000 ریال

گذر از تجربه های تلخ با تغییر قصه های زندگی یا قصه ای که انتخاب می کنیم

ناشر: انتشارات اطراف


2٬370٬000 ریال

ساختن

ناشر: انتشارات نوین


2٬300٬000 ریال

تغییر مسیر

ناشر: انتشارات نوین

950٬000 ریال
807٬500 ریال